Bekkenfysiotherapie bij plasproblemen

Plasproblemen kunnen worden veroorzaakt door een te actieve blaas, slappe of gespannen bekkenbodemspieren of verkeerd aangeleerd plas- en toiletgedrag. Plasproblemen kunnen een grote invloed hebben op uw dagelijks leven. Samen met de bekkenfysiotherapeut kunt u de oorzaak van uw plasproblemen achterhalen. Met een behandelplan wordt er gewerkt aan een oplossing van uw plasproblemen.

Incontinentie

 

Ongeveer 40% van de vrouwen en 10% van de mannen heeft last van incontinentie. Incontinentie is het ongewild verlies van urine. De hoeveelheid urineverlies kan bij iedereen verschillen; van een paar druppels tot een hele plas. Het komt op alle leeftijden voor.

Incontinentie is vaak goed te behandelen. Na behandeling van de bekkenfysiotherapeut kunnen uw klachten afnemen of zelfs verdwijnen.

 

Moeizaam plassen

 

Problemen met plassen kunnen ontstaan als de bekkenbodem en blaas niet goed samenwerken. Ook prostaatklachten, plasbuisproblemen of een verzakking kunnen de oorzaak zijn van plasproblemen. Tijdens de behandeling onderzoeken we de oorzaak van uw plasproblemen. De bekkenfysiotherapeut geeft u adviezen om het plassen te verbeteren. 

 
Vaak moeten plassen

 

Als het goed is gaat u 5 tot 7 keer per dag naar het toilet. Wanneer u vaker gaat kan dit erg vervelend zijn. Het beperkt u in uw dagelijkse bezigheden. In veel gevallen kan de bekkenfysiotherapeut u helpen bij het ontwikkelen van een normaal drink- en plasritme. In overleg kan gebruik worden gemaakt van elektrotherapie. Dit is een veilige, pijnloze methode, waarbij de blaas tot rust kan worden gebracht. 

 

Hevige drang om te plassen

 

Een overactieve blaas kan ervoor zorgen dat u steeds een hevige drang heeft om te plassen, zonder dat de blaas gevuld is. Dit leidt ertoe dat u onnodig vaak naar het toilet gaat. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen uw blaas weer tot rust te brengen. In overleg kan gebruik worden gemaakt van elektrotherapie. Dit is een veilige, pijnloze methode. 

 

Nadruppelen

 

Nadruppelen na het toiletbezoek is een veelvoorkomend probleem. Dit wordt veroorzaakt door achtergebleven urine in de plasbuis. Dit leidt tot vervelende problemen, zoals druppels in uw ondergoed. De bekkenfysiotherapeut kan u tips geven om nadruppelen te voorkomen.

 

Terugkerende blaasontsteking

 

Blaasontstekingen kunnen ontstaan door seksueel contact, verzakkingen of darmproblemen. De bekkenfysiotherapeut kan u uitleg geven over deze oorzaken en samen met u uitzoeken welke oorzaken bij u een rol spelen. De bekkenfysiotherapeut kan u tips en oefeningen geven om nieuwe blaasontstekingen te verminderen of zelfs voorkomen.

 

Pijn bij het plassen

 

Pijn bij het plassen kan variëren van een licht branderig gevoel tot hevige steken. Deze pijn kan verschillende oorzaken hebben, zoals problemen met de bekkenbodem, blaas of toiletgedrag. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de oorzaak van uw pijn vast te stellen. Samen met de bekkenfysiotherapeut stelt u een behandelplan op om de pijn te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

 
 
 
 
 
 
 
Neem gerust contact op om een afspraak
te plannen.

VESTIGINGEN

De Spil

Draaiomsweg 46A

7431 CX Diepenveen

www.despil.com

FysiotherapieKlarenbeek

Achter de molen 10

7382 CE Klarenbeek

www.fysiotherapieklarenbeek.nl

 

LID VAN

- Coöperatie Deventer Salland
- Samenwerkende bekkenfysiotherapeuten Deventer en omstreken

www.fysiotherapiedeventersalland.nl
www.defysiotherapeut.com
www.nvfb.nl

Geregistreerd als fysiotherapeut / bekkenfysiotherapeut

in het kwaliteitsregister van de KNGF, CKR en BIG 19003324904

OPENINGSTIJDEN

Maandag

Dinsdag 

 

Woensdag 

Donderdag

CONTACT

a.visser@bekkenpraktijk.nl

06 50 27 6000

9.00 – 17.00 uur

8.45 – 12.30 uur

18.00 - 21.00

8.45 – 17.00 uur

8.45 – 17.00 uur

  • LinkedIn - White Circle