top of page

Bekkenfysiotherapie bij seksuele problemen

Seksuele problemen bij vrouwen

 

Seksuele klachten bij vrouwen zijn bijvoorbeeld pijn bij het vrijen, een verminderd gevoel bij vrijen of orgasmestoornissen. Dit kan komen door te veel of juist te weinig spanning in de bekkenbodem.

Te weinig spanning zorgt ervoor dat er geen frictie ontstaat tussen de penis en de vagina, waardoor de prikkeling van de clitoris en de vaginawand niet optimaal is. Dit zorgt voor een verminderd seksueel gevoel. Te veel spanning kan pijn bij het vrijen veroorzaken of zelfs penetreren onmogelijk maken. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen uw bekkenbodemspieren te versterken of juist te ontspannen. De bekkenfysiotherapeut helpt u bij het bewust worden van de bekkenbodemspieren, waarna u kunt leren uw bekkenbodemspieren te versterken of ontspannen. Hierbij kan gebruikt worden gemaakt van vaginale pelotten, massagetechnieken en andere oefeningen.

 

Seksuele problemen bij mannen

 

Wanneer de bekkenbodemspieren te slap zijn kan dit gevolgen hebben voor een goede erectie. In dit geval kan het versterken van de bekkenbodemspieren tot vermindering van de klachten leiden. Ook wanneer er te veel spanning in de bekkenbodem is kan er een erectieprobleem ontstaan. In dit geval kan het leren ontspannen van de bekkenbodemspieren tot een vermindering van de klachten leiden.

Neem gerust contact op om een afspraak
te plannen.
sex vrouwen
sex mannen
bottom of page