top of page

Bekkenfysiotherapie bij pijn

Pijn door problemen in het bekkengebied komt veel voor, zowel bij mannen als vrouwen. Dit kan pijn zijn in de buik, lies, stuit, schaambeen, heup of rug. Deze pijn kan altijd aanwezig zijn of ontstaan tijdens bewegen, plassen, ontlasten en/of vrijen. De bekkenfysiotherapeut kan samen met u de oorzaak van deze pijn in kaart brengen om een behandeling op te stellen om de pijn te verminderen of zelfs laten verdwijnen. De Bekkenpraktijk is gespecialiseerd in het behandelen met behulp van ademhaling- en ontspanningsoefeningen, trigger point-behandelingen en dry needling-behandeling. Daarnaast is de Bekkenpraktijk gespecialiseerd in het behandelen van stuitproblematiek.

Pijn in onderbuik, anus of geslachtsdelen

(onbegrepen) Buikpijn

 

Buikpijn kan vele verschillende oorzaken hebben. Wij raden u aan met buikpijn altijd eerst naar de huisarts te gaan. Als er door de specialist geen ziekte of ontsteking in een van de organen wordt gevonden kan de bekkenfysiotherapeut helpen.

 

Als uw organen gezond zijn kunnen de pijnklachten veroorzaakt worden door problemen met gewrichten, spierpijn, zenuwen of banden. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de oorzaken van uw (onbegrepen) buikpijn te achterhalen. Samen kan er een behandelplan worden opgesteld om de buikpijn te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

 

Pijn in de onderbuik, anus of geslachtsdelen

 

Pijn in de onderbuik, anus of geslachtsdelen kan ervoor zorgen dat u anders gaat plassen, ontlasten of vrijen. De oorzaak van de pijn kan liggen in de bekkenbodem. U kunt uw spieren bijvoorbeeld te veel aanspannen. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de oorzaak van uw pijn te achterhalen. Samen kan er een behandelplan worden opgesteld om de pijn te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

 

Bekken- en lagerugpijn

 

Bekken- en lage rugpijn kunnen ontstaan door een verstoring van balans in het bekkengebied. Deze pijn kan ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk, operatie of overbelasting. Daarnaast kunnen andere ziektebeelden bekken- en lage rugpijn veroorzaken. De bekkenfysiotherapeut kan u helpen de oorzaken van uw bekken- en lagerugpijn te achterhalen. Samen kan er een behandelplan worden opgesteld om de pijn te verminderen of zelfs laten verdwijnen.

Chronische bekkenpijn syndroom

 

Als pijnklachten langer aanhouden kan de bekkenpijn complexer worden. Dit maakt het moeilijker om de oorzaak te achterhalen. De bekkenfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van bekkenpijn. Hierbij kan samen worden gewerkt met andere specialisten.

Littekenpijn

 

Littekens van bijvoorbeeld operaties of keizersnedes kunnen pijnlijk blijven of hinderen bij het bewegen. Littekens kunnen pijnlijk zijn door verklevingen van de opperhuid of diepere verklevingen in spiervezels. De Bekkenpraktijk heeft specifieke technieken om pijn bij littekens te verminderen en de bewegelijkheid te vergroten. Met behulp van naalden en/of massage worden de verklevingen verholpen, waardoor uw pijn vermindert of zelfs verdwijnt. 

Bekken en lage rugpijn
onbegrepen buikpijn
Achronische bekkenpijn syndroom
Littekenpijn
Neem gerust contact op om een afspraak
te plannen.
bottom of page